Welke blender past bij mij?
Het maken van gezonde smoothies is sinds kort een wereldwijde trend. Sportscholen en gezonde supplementen zijn haast niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Deze trends hebben ervoor gezorgd dat bijna iedereen een blender heeft, of overweegt er een aan te schaffen. Een blender helpt niet alleen bij het maken van lekkere gezonde smoothies, maar ook bij: babyhapjes, milkshakes, soepjes, ijscoffee en (last but not least) cocktails. Je kan dus veel plezier beleven aan een blender. Maar welke blender past nou bij jou?
Hoe kies je de juiste blender die bij jou past?
Blenders vindt je namelijk in alle soorten en maten. Persoonlijk vond ik het lastig om te beslissen welk vermogen en materiaal ik nodig had. En in welke prijsklasse ik moest zoeken. Dus daar ben je gelukkig niet alleen in. Met deze blog hoop ik jullie van goede tips te kunnen voorzien om de juiste blender voor de juiste prijs te kiezen! Je wil natuurlijk wel een goede prijs/kwaliteitsverhouding hebben.
Voordat je een blender wil bestellen is het handig om jezelf de volgende drie vragen te stellen:
- Waarvoor wil je een blender gebruiken?
- Hoe vaak wil je een blender gebruiken?
- Wat is je budget voor een blender?
Dit helpt enorm bij het vinden van de ideale blender. Uit ervaring weet ik dat je in de winkel doorgaans weinig informatie vindt over blenders. Vaak blijft het bij een prijskaartje, merknaam en een medewerker die net zoveel van blenders weet als jij. Online vind je makkelijk en snel veel info over blenders. Mijn advies is om online te kijken naar de technische details (materialen, vermogen etc.) en zo min mogelijk naar benaming van een blender. Simpelweg omdat een benaming als “smoothie blender” niks zegt over de kwaliteit van de blender.
Hieronder zie je verschillende type blenders, en het nut ervan:
Type Blender
Standaard blender
Dit is de blender die je het meeste tegenkomt in huishoudens. Standaard blenders zijn vooral geschikt voor de verwerking van zachte ingrediënten en minder voor harde ingrediënten. Toch zijn de standaard blenders in ons assortiment krachtig genoeg om door ijs te crushen. Bekijk hier onze standaard blenders.
Smoothie to go blender
Dit is eigenlijk niks meer dan een blender waarbij je de mengbeker direct kan gebruiken als drinkbeker. Gebruiksvriendelijk voor als je elke dag gemakkelijk en snel een smoothie wil maken en meenemen. Bekijk hier onze smoothie to go blenders.
Power blender
Deze blender heeft doorgaans effectief meer vermogen en een hoge kwaliteit aan messen. Let op: het woordje ‘power’ wordt soms toegevoegd zonder daadwerkelijke hogere kwaliteit. Bekijk hier onze power blenders.
Food Processor
Met een food processor kun je gemakkelijk kloppen, kneden en mixen. Hakken, snijden en raspen kun je perfect doen met de bijgeleverde snij- en raspschijven. Bekijk hier onze food processors.
Soepmaker blender
Deze blender kan koude ingrediënten koken tijdens het pureren. De mengkan is dubbelwandig en hittebestendig (ook niet geheel onhandig). Bekijk hier onze soepblenders.
Wanneer je weet wat voor type blender je wil, is het belangrijk te kijken naar de kwaliteit van de blender aan de hand van deze onderdelen:
Belangrijke onderdelen
De motor
Het checken van de motor doe je door te kijken naar het vermogen van de blender. Het vermogen dat je nodig hebt hangt af van wat je ermee wil doen en hoe vaak je hem wil gebruiken. In de tabel hieronder vindt je een referentiekader waarin je kan vinden hoeveel vermogen jouw ideale blender nodig heeft:
De messen
Het checken van de messen is lastig te doen online. Mijn advies is om te kijken naar het materiaal eromheen. Wanneer het materiaal eromheen op goedkoop en zwak plastic lijkt, zegt dit vaak ook wat over de messen. Bij intensief gebruik en dagelijks gebruik zijn sterke robuuste messen essentieel.
De mengbeker
Het materiaal van de mengbeker bestaat meestal uit kunststof, glas of titaan. Kunststof en titaan is minder breekbaar dan glas. Maar een glazen mengbeker krijgt minder snel krassen of een muffe geur. Kies op basis van wat jij belangrijk vindt aan een blender. Side note: Glas en titaan is geschikt voor het crushen van ijs.
Veiligheid en budget
Als je kinderen hebt en veiligheid belangrijk vindt, is het misschien handig om een blender te zoeken met antislipvoetjes of zuignapjes. Hiermee kunnen ongelukken voorkomen worden.
Het budget dat je aan een blender wil besteden is voor iedereen verschillend. Logischerwijs betaal je nu eenmaal meer voor een betere blender. De gemiddelde powerblender kost 400 tot 600 euro. Ik hoop dat je via deze blog een goede prijs/kwaliteit afweging kunt maken.
Tot slot: vergeet niet de deksel er goed op te doen en stop de stekker in het stopcontact ;)