Tarwegras komt uit ontkiemde tarwekorrels, wanneer je deze korrels laat ontkiemen krijg je scheuten en deze worden tarwegras genoemd. Het gras is niet door mensen te verteren omdat het veel cellulose bevat. Ons spijsverteringsstelsel is niet gemaakt om cellulose te af te breken. Het is daarom niet slim om tarwegras te eten, we zijn tenslotte geen koeien! De oplossing daarvoor is het vermalen van het gras. Tarwegras wordt bereid in de slowjuicer om er een sap vorm van te maken. Zo behoud je de belangrijke voedingsstoffen. Dit sap heeft een bijzondere smaak en niet iedereen houdt hiervan. Je kunt er daarom voor kiezen om bijvoorbeeld fruitsap toe te voegen en zo proef je de smaak van het sap minder. Je kunt er lekkere smoothies mee maken!
Gezonde voedingsstoffen
Tarwegras bevat vitamine A, C, D, E, K en vitamine B-complex, daarnaast bevat het essentiële mineralen zoals kalium, fosfor, ijzer, selenium, zink, magnesium, koper en calcium.
Het bevat dus vele gezonde vitaminen en mineralen. Verder bevat het ook enzymen, phytonutriënten, aminozuren en chlorofyl.
Chlorofyl
Tarwegras bestaat voor 70% uit Chlorofyl. Dit staat ook wel bekend als bladgroen en heeft erg goede eigenschappen. Chlorofyl zelf zit boordevol vitamines, het geeft je spijsvertering een boost. Het helpt je dus als je wil afvallen. Er zitten antivirale elementen in die schade aan je huid verhelpen. Hiernaast kan het helpen als je een slechte adem en/of lichaamsgeur hebt en het beschermt de cellen waaruit onze organen zijn opgebouwd.
Aminozuren
Het bevat 17 verschillende aminozuren, 8 daarvan zijn essentieel. Deze essentiële aminozuren kan je lichaam niet zelf aanmaken. Aminozuren helpen je spieren te herstellen na inspanning. Er worden eiwitten opgebouwd uit de aminozuren en deze eiwitten zorgen ervoor dat je een verzadigd gevoel vasthoudt. Zo ben je geneigd wat minder te eten en dit helpt dus naast een spijsvertering boost mee om af te vallen.
Bijdrage preventie van kanker
Uit onderzoek komt naar voren dat tarwegras zou kunnen bijdragen aan de preventie van kanker. Naast andere antioxidanten zou tarwegras een goed supplement kunnen zijn om naast traditionele kankerbehandelingen te nemen. Het chlorofylgehalte (70% van het tarwegras) zuivert namelijk je bloed en het verwijdert alle gifstoffen, carcinogene eigenschappen en vrije radicalen.
Diabetes
Verder is er uit onderzoek gekomen dat tarwegras een positieve werking kan hebben op mensen met diabetes. Het zou ontstekingen kunnen bestrijden en de insulinespiegel van mensen met diabetes kunnen verhogen.
Infecties bestrijden
Tarwegras supplementen bevorderen infectie bestrijdende eigenschappen. Wanneer infecties resistent zijn tegen antibiotica kunnen tarwegras supplementen hulp bieden. Ook kan het gebruik van zware antibiotica voor kleine infecties voorkomen worden. De tarwegras supplementen helpen de groei van bepaalde infecties te vertragen.
Huid & Gevoel
Het heeft een positief effect op de huid. Het zorgt ervoor dat je huidcellen verjongd worden en draagt bij aan huidelasticiteit. Vitamine A en C geven je huid een gezonde gloed. Verder zorgt tarwegras dat er meer glutathion beschikbaar is in je lichaam. Als je depressief bent heb je een tekort aan glutathion. Het zorg ervoor dat gifstoffen kunnen worden verdreven. Ook zorgt het voor een gezonde huid en een opgewekt gevoel.
Wanneer geen tarwegras sap nemen?
Het gaat om rauwe voeding en niet iedereen kan hier goed tegen. Wanneer kun je beter geen tarwegras sap of supplement nemen?
- Als je intolerant bent voor gluten.
- Als je in verwachting bent.
- Je kunt niet goed tegen rauwe voeding kunt.
- Wanneer je een antistollingsmiddel gebruikt, bijvoorbeeld bloedverdunners.
- Wanneer je een tarwegras-allergie hebt of allergisch bent voor de stoffen in tarwegras.